Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.Zamknij
INFOLINIA801 77 29 29

Formularz kontaktowy

 
 
 
 
Proszę przepisać:

Klauzula informacyjna do formularza kontaktowego

1. Administratorem danych osobowych podanych na formularzu kontaktowym jest PKP Energetyka S.A. z siedzibą: ul. Hoża 63/67, 00-681 Warszawa. Z PKP Energetyka można się skontaktować poprzez adres e-mail: daneosobowe@pkpenergetyka.pl lub pisemnie na adres siedziby wskazany powyżej.


2. W PKP Energetyka S.A został wyznaczony inspektor ochrony danych, z którym można się skontaktować we wszystkich sprawach związanych z przetwarzaniem danych osobowych poprzez e-mail: iodo@pkpenergetyka.pl.


3. Dane będą przetwarzane w celach kontaktowych na potrzeby przygotowania odpowiedzi na przesłane zgłoszenie. Podstawą prawną przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes PKP Energetyka S.A., o którym mowa w art. 6 ust. 1 lit. f ogólnego rozporządzenia o ochronie danych (RODO), polegający na zapewnieniu udzielania odpowiedzi na wpływające zgłoszenia.


4. Dane będą przechowywane przez 1 rok od momentu udzielenia odpowiedzi na przesłane zgłoszenie.


5. Dane mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym dane osobowe na zlecenie PKP Energetyka S.A. w tym podmiotom: obsługującym systemy informatyczne, prowadzącym zewnętrzne archiwa dokumentacji – przy czym takie podmioty przetwarzają dane na podstawie umowy z PKP Energetyka S.A. i wyłącznie zgodnie z jej poleceniami.


6. Każda osoba ma prawo: dostępu do swoich danych, żądania ich sprostowania, usunięcia oraz ograniczenia ich przetwarzania, jak również wyrażenia sprzeciwu na przetwarzanie danych.


7. W celu skorzystania z powyższych praw, należy skontaktować się z PKP Energetyka S.A. lub z inspektorem ochrony danych (dane kontaktowe wskazane powyżej). Każda osoba ma również prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.


8. Podanie danych osobowych jest dobrowolne. W przypadku braku podania danych osobowych, rozpatrzenie zgłoszenia nie będzie możliwe.

Obsługa klienta

Zadaj pytanie

Wybierz temat wiadomości i sprawdź szczegóły naszej oferty

Znajdź nas: